Suuri Pyörän­korjaus­paja

Puhjennut pyöränrengas voi olla ehkä maailman tylsin asia korjata yksin. Eikä se ole ainut asia rikkinäisessä pyörässä, johon voi olla vaikea tarttua. Tämän ongelman Turun Pyörämessut haluaa ratkaista! Pyöränkorjauspajalla tarjotaan neuvoja, kannustusta ja inspiraatiota pyörien korjaamiseen ja tuunaamiseen ja varaosia voit ostaa kauppiailta paikan päältä. Voit tulla yksin, kaksin tai isommallakin porukalla. Pyöränkorjauspajalla korjaaminen on taatusti hauskempaa ja helpompaa ja homma tulee tehtyä valmiiksi. Voit toki tuoda pyöräsi myös Fillaritallin ammattilaisten korjattavaksi maksua vastaan.

Close-up of a man pumping bicycle wheel on the street.

Kärsivällisyyttä korjauspajalla!

Rehellisesti sanottuna on vaikea varmuudella ennustaa, miten Pyöränkorjauspaja lopulta toimii, koska emme osaa vielä ennustaa sen suosiota, emmekä niitä korjaushaasteita, mitä tulee vastaan. Myyjiäkään emme saaneet messuille suunnitellulla tavalla, koska pyöräalan tavaratoimitukset ovat koronan jäljiltä monin paikoin edelleen poikkeustilassa. Sen takia toivomme sinulta pitkää pinnaa ja huumorimieltä, kun tulet. =) Fillaritallin ammattilaiset tekevät ilmaiseksi pieniä huoltotoimenpiteitä, kunnostavat maksua vastaan isojakin vikoja ja antavat neuvoja ja vinkkejä. Paikalla on myös ei-kaupallisia toimijoita, mm. Turun Pyöräpaja, jotka auttavat ja neuvovat sinua itse korjaamaan ja tuunaamaan pyöräsi.

Voit ehkä helpoimmin saada rikkinäisen pyörän messuille korjattavaksi Föli-bussin kyydissä! Fölin linja-autoissa on nimittäin mahdollista kuljettaa yksittäisiä polkupyöriä 6 euron lisämaksulla silloin, kun olosuhteet sen sallivat eli tilaa on. Ihan sataprosenttisen varmasti siis kyyti ei aina onnistu, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä kyllä onnistuu! Lisätietoja Fölin sivuilta!
Set of bicycle accessories and equipment isolated on white background. Flat lay of bike parts and instruments

Kauppiaiden kokoelmat

Kauppiaita ei valitettavasti saatu messuille mm. maailmanlaajuisten haastavien tavarantoimitusongelmien vuoksi niin kuin oli suunniteltu, mutta muun muassa Bilteman iso myyntipaikka messuilla pitää huolen siitä, että tiettyja perusvaraosia ja työkaluja löytyy ainakin hyvin ostettavaksi. Korjaaminen messuilla on helpompaa, kun kaikkia osia ei tarvitse hakea kilometrien takaa, mutta jos sinulla on tarvetta erikoisemmille osille, kannattaa käydä ne ostamassa jo valmiiksi ennen kuin tulee messujen korjauspajalle niitä asentamaan. Mutta edelleen kannattaa tulla yhdessä kavereiden ja ystävien kanssa paikan päälle tekemään ne asennustyöt. Tule siis viettämään hauska viikonloppu pyörän kunnostamisen, kehittämisen ja tuunauksen merkeissä!

Tuhannen Tuunaus!

Siis tuhat tuunaajaa vai tuhannella eurolla tuunausta? Kumpikin käy, mutta vähempikin ihan hyvä! =) Korjaamisen lisäksi voit siis tietenkin myös tuunata pyörääsi Turun Pyörämessuilla. Tervetuloa kehittämään pyörääsi eteenpäin seuraavalle tasolle, pienin tai suurin askelin, hyvissä tunnelmissa. Ja kaverisi voit ottaa mukaan.

Yhteistyössä

Turun Pyörämessuilla on iso metallinkeräyslava, tuo vapaasti kaikki METALLIJÄTTEET kierrätyslavalle (ei kuitenkaan vaarallisia jätteitä, kuten maalit, öljyt, kaasupullot, akut, jne.).