lantinen-rantakatu-pekka-vallila_resize
Pekka Vallila

Suomen Suurin Pyörä­piknik

La 13.8. 2022 Turku

Jos haluat hyppiä pitemmät pohdinnat yli, siirry tästä suoraan katsomaan, miten Suomen Suurin pyöräpiknik toimii.

Turussa on ennen koronaa ollut pitkät perinteet suurille joukkokokoontumisille. Joulurauhan julistus on kerännyt valtavan määrän ihmisiä Vanhan Suurtorin ympäristöön ja Vappuaattona Aurakatu on aina täyttynyt kello 18 todella näyttävästi iloisista juhlijoista. Vapun päivänäkin traditioihin on kuulunut perinteinen suuri piknik-kokoontuminen. Koronan jälkeen nämä kokoontumiset toivon mukaan palaavat ennalleen ja kasvavat vielä entisestäänkin, koska kokoontumiset hyvien asioiden ja hauskanpidon äärelle ovat tärkeä osa ihmisyyttä. Ruisrock on sekin yksi osa tätä perinnettä ja turkulaista isojen kokoontumisten kulttuuria.

Vanhojen perinteiden oheen on tavoitteena luoda nyt uusi iso kokoontuminen, hyvien asioiden, hyvinvoinnin ja kohtaamisten ympärille. Haluamme saada sinut ja lähipiirisi pyöräretkelle Turun keskustaan, Aurajoen rannalle, viettämään hienoa piknik-päivää. Kohtaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Olet tervetullut mistä päin Suomea vain ja tietysti ulkomailtakin ja vaikka kyseessä on pyöräpiknik, niin sinun ei tarvitse silti välttämättä tulla pyörällä, kunhan olet kiinnostunut pyöräilystä ja pyöristä tai läheisesi ovat. Voithan tulla piknik-reissulle nimenomaan ostamaan itsellesi pyörän, sillä piknik järjestetään osana Turun Pyörämessuja.

Kaikki ovat siis tervetulleita Suomen Suurimmalle Pyöräpiknikille, mutta varsinkin on tarkoituksena tarjota hyvä syy tehdä elämyksellinen pyöräretki Turun keskustaan, läheltä tai kaukaa. Aurajoen rannat ja Vanhan Suurtorin ympäristö tarjoavat ainutlaatuisen miljöön viettää piknik-päivää. Tärkeintä on tulla paikalle ja kohdata ihmisiä, hyvässä hengessä. Tuttuja ja tuntemattomia, samanhenkisiä ja erilaisia, omanikäisiä ja muun ikäisiä, turkulaisia ja turkulaisuudesta haaveilevia (=maapallon muut ihmiset), vakavia ja vähemmän vakavia…

Jutun juurta voi kehittää vaikkapa siitä, minkälainen pyöräilijä ja pyöränomistaja sitä on tai olisi ideniteetiltään. Joviaali jopostelija, kiivas kilpapyöräilijä, retrohenkinen retkipyöräläinen vai taitava temppuilija? Vai sittenkin tavallinen työmatkapyöräilijä? Vai onko meissä pala näitä kaikkia aika ajoin? Persoonallisuus ja identiteetti näkyvät tietysti pyörissä ja pyöräilyssäkin, kun meistä ihmisistä on kysymys ja tunteita tietysti herää myös pyöräilystä, laidasta laitaan. Niitä voi tuulettaa, jakaa, kokea ja pohtia juuri vaikka piknikillä, mielenkiintoisessa seurassa. Tervetuloa siis Suomen Suurimmalle Pyöräpiknikille! Kaverit, ystävät ja sukulaiset mukaan!

Miten Suomen Suurin Pyöräpiknik toimii?

Tutustu edempänä yhteistyöravintoloiden tarjontaan ja valitse haluamasi ravintola tai ravintolat.

Päätä haluatko nauttia syötävää ja juotavaa näiden ravintoloiden tiloissa/terassilla vai haluatko ostaa syötävää mukaan ja syödä sen haluamassasi paikassa.

Pyöräile / saavu Turkuun 13.8. ja etsi tiesi valitsemaasi ravintolaan aukioloaikojen puitteissa.

Nauti päivästä ja kohtaamisista!

Jouduimme muuttamaan Pyöräpiknikin konseptia hieman alkuperäisistä suunnitelmista, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman joustavasti ja vaivattomasti ja mahdollisimman vähällä byrokratialla. On myös reilua kertoa jo tässä vaiheessa, että piknikpäivänä Turussa on liikkeellä paljon ihmisiä, niin pyörillä kuin ilmankin. Tuolloin kaupungissa on nimittäin 2 suurta ja suosittua musiikkifestivaalitapahtumaa Pyöräpiknikin lisäksi. Hyvänä puolena tässä on tietysti se, että on mahdollisuus nähdä ja kohdata ihmisiä entistä helpommin, niin tuttuja kuin tuntemattomiakin, mutta haasteena se, että ruuhkia ja jonoja voi ilmetä ja lasinsirujakin voi olla myös hieman tavanomaista enemmän kaduilla, vaikka kaupungin puhtaanapito ahkeroi tiiviisti. Iloisin mielin toivotamme kuitenkin kaikki tervetulleiksi pyöräretkelle Turkuun 13.8. viettämään viihtyisää Piknik-päivää!

Yhteis­työssä

Pekka Vallila

Ravin­tolat ja tarjoukset

Saat la 13.8. kaikista Cafe Pegasuksen tuotteista (paitsi alkoholituotteista) 15% alennuksen mainitsemalla maksun yhteydessä koodin Suomen Suurin Pyöräpiknik. Tämä koskee niin kahvilatuotteita kuin maukasta brunssiakin! Tarjous on suunnattu varsinkin lapsille ja lapsiperheille ja la 13.8. myös Ville Viikinki tulee käymään ja viihtymään Cafe Pegasuksen terassilla! Hyväntuulinen Ville on näillä näkymin Turun Pyörämessuilla ja Suomen Suurimmalla Pyöräpiknikillä noin klo 13-17 välisen ajan. Jee!! =)

La 13.8. saat Via Tribunalin maukkaat ja suussasulavat pizzat Margherita, Aria tai Diavola tasahinnalla 14 euroa mainitsemalla maksun yhteydessä “koodin”: Suomen Suurin Pyöräpiknik. Tarjous koskee vain mainittuja pizzoja ja tarjous on voimassa paikan päällä tai mukaan otettaessa. Kahvi ja pulla 5e ja pelkkä kahvi 3e.

Kirkkopuiston terassin ravintolat Kakola Brewing Company ja Gin Gin Burger tarjoavat 10% alennuksen ruoka-annoksista lauantaina 13.8., kun mainitset maksaessasi koodin: Suomen Suurin Pyöräpiknik.