lantinen-rantakatu-pekka-vallila_resize
Pekka Vallila

Suomen Suurin Pyörä­piknik

La 13.8. Turku

Jos haluat hyppiä pitemmät pohdinnat yli, siirry tästä suoraan katsomaan, miten Suomen Suurin pyöräpiknik toimii.

Turussa on ennen koronaa ollut pitkät perinteet suurille joukkokokoontumisille. Joulurauhan julistus on kerännyt valtavan määrän ihmisiä Vanhan Suurtorin ympäristöön ja Vappuaattona Aurakatu on aina täyttynyt kello 18 todella näyttävästi iloisista juhlijoista. Vapun päivänäkin traditioihin on kuulunut perinteinen suuri piknik-kokoontuminen. Koronan jälkeen nämä kokoontumiset toivon mukaan palaavat ennalleen ja kasvavat vielä entisestäänkin, koska kokoontumiset hyvien asioiden ja hauskanpidon äärelle ovat tärkeä osa ihmisyyttä. Ruisrock on sekin yksi osa tätä perinnettä ja turkulaista isojen kokoontumisten kulttuuria.

Vanhojen perinteiden oheen on tavoitteena luoda nyt uusi iso kokoontuminen, hyvien asioiden, hyvinvoinnin ja kohtaamisten ympärille. Haluamme saada sinut ja lähipiirisi pyöräretkelle Turun keskustaan, Aurajoen rannalle, viettämään hienoa piknik-päivää. Kohtaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Olet tervetullut mistä päin Suomea vain ja tietysti ulkomailtakin ja vaikka kyseessä on pyöräpiknik, niin sinun ei tarvitse silti välttämättä tulla pyörällä, kunhan olet kiinnostunut pyöräilystä ja pyöristä tai läheisesi ovat. Voithan tulla piknik-reissulle nimenomaan ostamaan itsellesi pyörän, sillä piknik järjestetään osana Turun Pyörämessuja, mistä pyöriä voi ostaa joka lähtöön!

Kaikki ovat siis tervetulleita Suomen Suurimmalle Pyöräpiknikille, mutta varsinkin on tarkoituksena tarjota hyvä syy tehdä elämyksellinen pyöräretki Turun keskustaan, läheltä tai kaukaa. Aurajoen rannat ja Vanhan Suurtorin ympäristö tarjoavat ainutlaatuisen miljöön viettää piknik-päivää. On mahdollisuus asettua perinteisesti nurmikolle nauttimaan antimista, mutta on myös lukuisa määrä erilaisia terasseja, kahviloita, kioskeja ja ravintoloita, jotka tarjoavat kaikkea maan ja taivaan väliltä syötäväksi ja juotavaksi omissa tiloissaan tai mukaan otettavaksi. Tärkeintä on tulla paikalle ja kohdata ihmisiä, hyvässä hengessä. Tuttuja ja tuntemattomia, samanhenkisiä ja erilaisia, omanikäisiä ja muun ikäisiä, turkulaisia ja turkulaisuudesta haaveilevia (=maapallon muut ihmiset), vakavia ja vähemmän vakavia…

Jutun juurta voi kehittää vaikkapa siitä, minkälainen pyöräilijä ja pyöränomistaja sitä on tai olisi ideniteetiltään. Joviaali jopostelija, kiivas kilpapyöräilijä, retrohenkinen retkipyöräläinen vai taitava temppuilija? Vai sittenkin tavallinen työmatkapyöräilijä? Vai onko meissä pala näitä kaikkia aika ajoin? Persoonallisuus ja identiteetti näkyvät tietysti pyörissä ja pyöräilyssäkin, kun meistä ihmisistä on kysymys ja tunteita tietysti herää myös pyöräilystä, laidasta laitaan. Niitä voi tuulettaa, jakaa, kokea ja pohtia juuri vaikka piknikillä, mielenkiintoisessa seurassa. Tervetuloa siis Suomen Suurimmalle Pyöräpiknikille! Kaverit, ystävät ja sukulaiset mukaan!

Miten Suomen Suurin Pyöräpiknik toimii?

Ilmoit­taudu alusta­vasti allaolevalla lomakkeella. Ei maksa mitään, eikä sido sinua mihinkään.

Saat sähköpostiisi kesäkuussa 2022 sähköisen mainos- ja infolehden.

Tee tilaukset yhteistyöravintoloista mainoslehden ohjeiden mukaan tai suunnittele omat eväät.

Tule viettämään Aurajoen ympäristöön piknik-päivää la 13.8. 2022!!

Ilmoittautuminen ei siis maksa mitään, eikä sido sinua mihinkään. Tapahtumakin on ilmainen, ei sisäänpääsymaksua, maksat vain ruuasta ja juomista. Ilmoittautuneet saavat 4 sähköpostia. Ensimmäisessä sähköinen mainos- ja infolehti, toinessa muistutus viikkoa ennen, kolmas viesti päivää ennen ja neljännen mainosviestin saat vuonna 2023 ennen seuraavaa piknik-tapahtumaa. Emme halua lähettää liikaa sähköpostia, koska se on ärsyttävää. Uskallat siksi hyvillä mielin ilmoittautua tapahtumaan alustavasti.

Yhteis­työssä

Pekka Vallila

Ravin­tolat ja menut

Tähän tulee myöhemmin tietoa yhteistyö­ravintoloiden ja -kioskien valikoimista ja tarjouksista.