Hylätyt Hyötykäyttöön
Turun Pyörämessut pyrkii ehkäisemään pyörien hylkäämistä, mutta hylkypyöriä tulee silti aina olemaan. Turun Pyörämessut aikoo luoda Turkuun verkoston, joka mahdollistaa nopean kierrättämisen. Verkostoon tarvitaan niin kaupallisia kuin ei-kaupallisiakin tahoja, taloyhtiöitä ja muita yhteisöjä ja varsinkin pyöräilystä kiinnostuneita asukkaita. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa hylätyt pyörät saadaan nopeasti kiertoon, ennen kuin ne ruostuvat korjauskelvottomiksi, kuitenkin omaisuuden suojaa kunnioittaen.
Verkostojen Voimaa
Turun Pyörämessujen kehittämisen myötä on syntynyt idea pyöräilyn asukas- ja taloyhtiöverkostosta. Taloyhtiöiden, omakotiyhdistysten ja muiden sopivien tahojen kautta luodaan laaja tiedotus- ja toimijaverkosto, josta on hyötyä kaikille: itse yhteyshenkilöille, yhteistyökumppaneille, asukkaille, taloyhtiöille ja Turun kaupungille. Verkoston on tarkoitus toimia kaksisuuntaisena tiedotuskanavanana, motivointiverkostona, kamppanjaverkostona ja samaan aikaan myös markkinointikanavana. Verkosto luodaan ensin Turun seudulle ja myöhemmin konsepti voidaan toivon mukaan toistaa muuallakin.
Varkaat Vilttiketjuun
Erään laskelman mukaan vuonna 2020 yksistään Turun seudulla varastettiin yli miljoonan euron edestä pyöriä!! Se tekee karkeasti laskien vuoden jokaista päivää kohti noin 3000 euron edestä varkauksia. Asialle tarttis tehrä jottain! Turun Pyörämessut aloittaa tulevaisuudessa kehittämisprojektin, jonka tavoitteena on pyörävarkauksien estäminen niin Turun seudulla kuin valtakunnallisestikin, tämäkin yhteistyöverkoston avulla.
Turku ja Tulevaisuus
Turun Pyörämessut syntyi Sytytä Turku -ideakilpailun myötä ja tapahtumaa on sittemmin kehitetty yhteistyössä kaupungin kanssa ja toivon mukaan yhteistyö jatkuu pitkälle tulevaisuuteen. Turku tukee tapahtumaa myös taloudellisesti. Turun Pyörämessuja ei siis olisi ilman Turun kaupungin panosta ja tästä kuuluu kaupungille iso kiitos. Turun Pyörämessut ja siihen liittyvät kehitysprojektit puolestaan auttavat Turun kaupunkia ilmastotavoitteissa, keskustan liikenteen kehittämisessä, viihtyisyyden lisäämisessä ja asukkaiden terveyden edistämisessä.